Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Aκρίβεια


Ελέω κρίσης, οι κρίσεις για τις τιμές (πρέπει να) είναι αυστηρότερες.

Η (πολυ καλή ομολογουμένως) βάφλα με δύο μπάλες παγωτό στο αγαπημένο στέκι της κόρης μου δίπλα στο Century, κόστισε 6μιση ευρώ, λιγότερο μεν απ' τα Haagen Dazs εδώ στην Αθήνα αλλά για Βαθύ Ιθάκης και με απλώς ανεκτού επιπέδου παγωτό, θεωρώ ότι ήταν ακριβά.

Στο νεότευκτο μεζεδοπωλείο στο λιμάνι, η ατμόσφαιρα πολύ καλή λόγω της πετυχημένης διακόσμησης και της καλής μουσικής επένδυσης, αλλά το φαγητό, τουλάχιστον αυτό που παραγγείλαμε, με κακή σχέση τιμής-αξίας. Μια πολίτικη σαλάτα όχι στα καλύτερα της και μάλιστα σε μακρόστενο πιατάκι κάτω των 20 πόντων μήκους, 5μιση ευρώ. Η φάβα που παράγγειλα, σε πιατάκι λίγο μεγαλύτερο απ' του καφέ (δε θυμάμαι τιμή αλλά φτηνή δεν ήταν). Η ποικιλία κρεατικών για 2 άτομα ήταν σε καλύτερα επίπεδα κι από τιμή στα 14 ευρώ. Το ψωμί παγωμένο. Εν ολίγοις, τέτοιες τιμές, ούτε στο Γκάζι.

Ψυχραιμία παιδιά. Οι καιροί είναι δύσκολοι, βοηθήστε λίγο τον κόσμο να κάνει διακοπές. Πιθανόν μερικοί να μη δίνουν δεκάρα μια και η πληρότητα όπως διαπίστωσα για το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι υψηλή αλλά μην το παρακάνουμε. Δε μπορεί άλλοι, πολύ πιό τουριστικοί προορισμοί να βάζουν νερό στο κρασί τους και η Ιθάκη που μόλις τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτεται απ' τον κόσμο, με το μέτριο ακόμη επίπεδο τουριστικής αξιοποίησης και υπηρεσιών, να συνεχίζει στο επίπεδο προηγούμενων ετών. Ψυχραιμία λοιπόν και κυρίως σεβασμό στον Έλληνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ!