Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Βασικά καλησπέρα σας

Χαιρετώ μετά από πολύ καιρό απραξίας.

Απ' την τελευταία μου ανάρτηση έχει μεσολαβήσει πολύς καιρός και πολλά γεγονότα.

Το σημαντικό γεγονός των ημερών είναι ο σεισμός που συντάραξε Κεφαλλονιά και Ιθάκη και που ο απόηχος του αντιμετωπίζεται καθημερινά απ' τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους διότι εκτός απ' τη φύση, έχουν ν' αντιμετωπίσουν μια ανάλγητη κυβέρνηση που προτιμά να σκορπά τα χρήματα σε γελοία ταξίδια στας Αμέρικας του τηλεπωλητή βιβλίων και νυν υπουργού ασθένειας (διότι για την υγεία απλά......δεν) καθώς και πολύ "λίγους" τοπικούς παράγοντες οι οποίοι λάμπουν διά της απραξίας τους. Ευτυχώς που στην Ιθάκη υπάρχει ένα δημόσιο πρόσωπο που ασχολείται σοβαρά με το νησί, η Σμαράγδα η Σαρδελή που ελπίζω μια μέρα να τη δούμε δήμαρχο. Ποσώς με ενδιαφέρει αν αυτό θα εκληφθεί ως διαφήμιση : Η αλήθεια πρέπει να λέγεται και ποτέ δε μου άρεσε να κάνω εκπτώσεις συνείδησης και ήθους για να τα έχω καλά με όλους.

Λίγο καιρό πριν επίσης, "έφυγε" η Κατίνα στο Περαχώρι. Ένας ήσυχος και πράος άνθρωπος που είχε καταφέρει με σκληρή δουλειά να μεταμορφώσει το καφενείο του πατέρα της σε μια αξιοπρεπέστατη ταβέρνα προσθέτοντας πολλούς πόντους στο χωριό μας.

Τελευταία αναφορά, το επίσης σημαντικό θέμα των δρομολογίων από και προς Πάτρα τα οποία δεν υπάρχουν πια. Αστακός και Κυλλήνη και έχει ο Θεός για τον Θιακό, ο οποίος δεν έχει νοσοκομείο στο νησί και το καθημερινό δρομολόγιο προς Σάμη-Πάτρα ήταν μεγάλο βοήθημα, τόσο για την υγεία όσο και για τη διεκπεραίωση σοβαρών υποθέσεων του. Ας ευχαριστήσουμε τις εταιρείες που τόσα χρόνια μάσαγαν καλά και τώρα γύρισαν την πλάτη, το κράτος και φυσικά τους τοπικούς παράγοντες (πάλι) που έλαμψαν διά της απουσίας τους, όπως το ίδιο έκαμαν και με το κλείσιμο υπηρεσιών στο νησί.

Κλείνοντας, από σήμερα θα περιλαμβάνονται περισσότερες παλιές ιστορίες του νησιού, από έναν άνθρωπο που τις έζησε, καθώς και "μαθήματα"/καταγραφές του γλωσσικού ιδιώματος από τον καπτα-Γιάννη Λιβάνη.

Καλό βράδυ σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: