Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η Δ Ι Κ Η - Η Εκδίκηση του Ροίδη.

Αληθινό γεγονός που συνέβη στο νησί.Τα ονόματα παραποιημένα για ευνόητους λόγους.

Μέσα δεκαετίας του 50.Δύο κοπάδια πρόβατα έβοσκαν κοντά.Τα φύλαγαν δύο νεαροί.Τον ένα, τον μεγαλύτερο, τον Ν Δρίμα, τον είχε αφήσει ο νόνος του να προσέχει το κοπάδι.Τον άλλο νεαρό, τον Λαυρέντη, τον εέχε αφήσει ένας καλοκάγαθος γεράκος ο Διμαρης να προσέχει το δικο του κοπάδι για λίγες ώρες.Γυρίζει ο Διμάρης νωρίτερα και βρίσκει τους δύο νεαρούς να παίζουν την καβαλαρία ρουστικάνα σε όλη της την ένταση.Τενόρος στο ρόλο του καβαλάρη ο Ν.Δρίμας.!!!! Έγινε χαμός, ο παίζων το ρόλο του υποζυγίου άρχισε να κλαίει,ο Διμαρης ειδοποίησε τους γονείς του Λαυρέντη και ο Ν.Δρίμας βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό!!!

Δίκη στ' Αργοστόλι.Είχε μαζευτεί όλο το Θιάκι.Ψοφάμε για τέτοια!!! Αρχίζει η δίκη.Ρωτά τον Διμαρη ο πρέεδρος : «Κύριε, είσθε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυς, σας εφιστώ την προσοχή διότι από την δική σας μαρτυρία θα εξαρτηθή η τύχη του κατηγορούμενου. Είδατε εσείς το πέος του Ν.Δρίμα να εισέρχεται στον αφεδρώνα του Λαυρέντη;» Κόκκαλο ο Διμαρης,κοίταζε σαν χαμένος, αναψοκοκκινισμένος χωρίς να απαντά.Ρωτά για δεύτερη φορά ακριβώς τα ίδια ο Πρόεδρος. Βουβός ο Διμαρης. Αμηχανία και τα πρωτα χαμόγελα στο ακροατήριο!!!! Ρωτά τρίτη και φαρμακερή ο Πρόεδρος τον κάθιδρο Διμαρη ακριβώς τα ίδια. Οπότε σκάει ξαφνικά σαν βόμβα η απάντηση του ταλαίπωρου Διμαρη: "Μπάρμπα αστυνόμε(έτσι είπε τον Πρόεδρο), εγώ δεν είδα τέτοια πράματα, εγώ είδα τον πού... του Ν.Δρίμα μέσα στον κώ.. του Λαυρέντη, αυτά είδα αυτά κρένω." Το τι έγινε δεν λέγεται, φύγανε καρέκλες, πάγκοι, βάραγε την κουδούνα ο Πρόεδρος αλλά οι Θιακοί τα είχαν κάνει λίμπα από τα γέλια!!!Τους πέταξε ο Πρόεδρος έξω.

Η δίκη συνεχίστηκε και τελικά υπήρξε συμβιβασμός με αποζημίωση. Ο δε Ροίδης, σε μια γωνιά θα τρίβη ακόμη τα μουστάκια του για την κατά κράτος νίκη της δημοτικής!!!!!

Γιάννης Λιβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: