Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Προεκλογικά

Δύσκολο να μιλήσεις για εκλογές και να μην τσακωθείς. Όπως δύσκολο είναι να τα έχεις καλά με όλους, κάτι το οποίο δεν κατάφερα ποτέ.

Είναι δυνατόν να διατηρείς φιλικές σχέσεις ακόμη και με συγγενείς σου, όταν έχουν ζημιώσει τον τόπο και κατ' επέκτασιν και σένα? Θεωρώ πως όχι. Κι αυτό παρεξηγείται θεωρώντας ότι το ζήτημα είναι προσωπικό.

Γεγονότα :
- Αρκετές δημόσιες υπηρεσίες έφυγαν απ' την Ιθάκη και πήγαν στην Κεφαλλονιά.
- H Iθάκη έχει ακόμη ένα μέτριο Κέντρο Υγείας (δεν αναφέρομαι στους ήρωες γιατρούς).
- Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα δεν υπάρχει πια. Με λίγα λόγια, αντί να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός και να βελτιώνονται οι συγκοινωνίες χάριν του τουρισμού και της ευζωίας των κατοίκων, τα πράγματα πήγαν και πάνε απ' το κακό στο χειρότερο.
- Νερό. Άνευ περαιτέρω σχόλιου.
- Έκπτωτος : Καλώς ή κακώς, ο τέως κρίθηκε ακατάλληλος απ' το ελληνικό κράτος και παύθηκε. Αναμφισβήτος εξευτελισμός για το νησί το οποίο όποτε εμφανίστηκε στα νέα ήταν για γραφικότητες του δημοτικού συμβουλίου.
- Υπάρχει μόνον ένας άνθρωπος που παλεύει για το νησί και τα συμφέροντα του. Κι αυτός δεν είναι ούτε η νυν δήμαρχος, ούτε η Ένωση, παρά μόνον μία άλλη γυναίκα την οποία δεν κατονομάζω ώστε να μη θεωρηθεί ότι κάνω προεκλογική προπαγάνδα/καμπάνια υπέρ κάποιου.

Εν κατακλείδι : Πού πα ωρέ Καραμήτρο? Τί το θες το δημαρχιλίκι πάλι? Να αποδείξεις τί? Να δείξεις τί και σε ποιόν? Τί καινούριο θα φέρεις? Τί καινούριο θα φέρετε οι υπόλοιποι που του βάζατε τρικλοποδιές ώστε μέσω του κακού για τον τόπο να τον διώξετε?

Ντροπή σε όλους όσοι συνέβαλλαν στα χάλια στα οποία έχει περιέλθει το νησί. Κι ευχές σ' όσους πραγματικά το αγαπάνε περισσότερο απ' τους εαυτούς τους και παλεύουν για τους συντοπίτες τους.

Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: