Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Aπαράδεκτη συμπεριφορά Στρίντζη.

Σήμερα το πρωί, το Ε/Γ Κεφαλονιά προσέκρουσε στον ντόκο του λιμένα Πάτρας.

Ως γνωστόν, το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Κεφαλλονιά-Ιθάκη και για το λόγο αυτό μετέφερε εκδρομείς και κατοίκους των δύο αυτών νησιών. Στο πλοίο απαγορεύθηκε ο απόπλους έως ότου επισκευασθεί και επιθεωρηθεί (ως είθισται).

Πολύ στενό συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα με το πλοίο αυτό προς Ιθάκη, με ενημέρωσε ότι οι έχοντες προορισμό την Κεφαλλονιά μεταφέρθηκαν προς Κυλλήνη (ώστε να μεταβούν από εκεί στην Κεφαλλονιά) ενώ οι έχοντες προορισμό την Ιθάκη οδηγήθηκαν εντός του πλοίου όπου και παραμένουν.

Μέχρι στιγμής, οι παραμένοντες στο πλοίο δεν έχουν καμμία απολύτως πληροφόρηση για το τί μέλλει γενέσθαι, πληρώνοντας παράλληλα απ' την τσέπη τους ότι αγοράζουν απ' την καντίνα του πλοίου ενώ η εταιρεία, με την ευθύνη της οποίας βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την όσο δυνατόν μικρότερη και λιγότερο ανέξοδη ταλαιπωρία τους.

Εδώ και πολλά χρόνια οι Ιθακήσιοι έχουμε πάρει απόφαση ότι όσον αφορά την συμπεριφορά του Στρίντζη και των Αρχών θα ερχόμαστε πάντα δεύτεροι σε σχέση με την Κεφαλλονιά αλλά κάπου θα πρέπει να υπάρχει και ο στοιχειώδης σεβασμός και ανθρωπιά. Το νησί μας δεν είναι ούτε τόσο τουριστικό, ούτε τόσο πλούσιο όσο το γειτονικό και η κίνηση είναι αντιστοίχως κατά πολύ χαμηλότερη. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές που παραπέμπουν σε δύο μέτρα και σταθμά.
Ήδη, απ' όσο γνωρίζω, ειδοποιούνται διάφορα ΜΜΕ για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: