Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Επιστροφή...

Είχα καιρό να κατέβω στο νησί σε πολύ υψηλή τουριστική περίοδο και ομολογώ πως εξεπλάγην με το πλήθος του κόσμου και κυρίως των αυτοκινήτων. Οι μαγαζάτορες με τους οποίους μίλησα, μου είπαν ότι ο τουρισμός ήταν στην καλύτερη περίπτωση στα ίδια επίπεδα με τον περσινό, εμένα πάντως η κατάσταση μου φάνηκε σχεδόν οριακή για τις υποδομές του νησιού.

Λόγω των παιδιών, για μπάνιο πήγαινα κυρίως στα Μηνύματα τα οποία πιστεύω πως είναι η καλύτερη περίπτωση για μια οικογένεια με πιτσιρίκια : Ωραία θάλασσα και φιλική βοτσαλιά με σκιά. Λίγο οι σφήκες μας τα χαλάνε αλλά δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς.

Αναφερόμενος στις σφήκες, φέτος δεν πέρασε ούτε μέρα που να μην είχαμε στενή επαφή μαζί τους. Το ένα βράδυ πετύχαμε μία στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας, το δεύτερο 2-3 βρίσκονταν στα πόδια μου, το επόμενο μία τσίμπησε τη γυναίκα μου. Κι ευτυχώς που τσίμπησε αυτήν διότι το έντομο βρισκόταν μέσα στο σεντόνι του μωρού που είχαμε μαζέψει μία ημέρα πριν (!) κι εκείνη την ώρα το είχαμε ακουμπήσει στο κρεβάτι του. Από τότε και μετά, τινάζαμε καλά τα ρούχα. Ευτυχώς, πέραν των σκαθαριών στις τσέπες, σφήκα δεν ξαναέτυχε.

Δε βοηθάει το γεγονός ότι έξω απ' το σπίτι έχουμε κισσό ενώ γύρω υπάρχουν αρκετές συκιές. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά αν είναι αλλεργικός κανείς.

Με την ευκαιρία αυτή, κι επειδή παλιότερα είχα αναφερθεί στις υποδομές υγείας του νησιού, είναι κρίμα να μην υπάρχει παιδίατρος και την δουλειά αυτή να την κάνει παθολόγος. Δεν είχα κανένα παράπονο απ' την γιατρό που πήγαμε το μωρό (όταν αρρώστησε ελαφρά), το αντίθετο μάλιστα. Η συμπεριφορά της ήταν άριστη, αρκετά φιλική. Σίγουρα επίσης το γεγονός πως "αναγκαστικά" ασχολείται με τόσα παιδιά, ίσως να την κάνει και καλύτερη από κάποιους παιδίατρους της πιάτσας (όσο κι αν αυτή θες λόγω μετριοφροσύνης, θες λόγω επιφύλαξης μας είπε "δεν είμαι παιδίατρος παιδιά". Γεγονός είναι πάντως πως είναι κρίμα να μην υπάρχει παιδίατρος. Να μου πεις όμως, εδώ ολόκληρη Μύκονος δεν έχει καρδιολόγο, οπότε τί συζητάμε? Αθάνατο ελληνικό κράτος που εν έτει 2009, με εκατομμύρια τουρίστες και με γρίπη ante portas δεν έχεις μεριμνήσει να επανδρώσεις πλήρως όλες τις μονάδες υγείας.

Άλλα σύντομα σχόλια :
- Σαββατοβραδιάτικη έξοδος που μου θύμισε άλλες, παλαιότερες και αρκετά ερασιτεχνικές εποχές: Μόλις στις 10 το βράδυ είχαν ξεμείνει στου Δρακούλη από γλυκά και γιαούρτι. Ο δε σουβλατζής στην πλατεία λίγο αργότερα, δήλωσε πως δε μπορούσε να δίνει στο χέρι διότι δεν προλάβαινε τις παραγγελίες στα τραπέζια. Α ρε κατακαημένη Ιθάκη, δώστε παιδιά ένα 40άρι ευρώ και φέρτε τον Έκτορα Μποτρίνι.

- Στο Κεφαλονιά, ως συνήθως λίγο πριν βγούμε στον καταπέλτη, παστωμένοι σα σαρδέλες. Και μετά σου λέει "φυλαχτείτε απ' τη γρίπη". Ποιά γρίπη ρε Αβραμόπουλε, εδώ παραλίγο να μπερδέψουμε τα σώβρακα μας....

- Λιμενικοί στον Πίσω Αετό : "Δε μπορείτε να κατεβείτε μέχρι κάτω κύριε" είπαν στον πατέρα μου που με κατέβασε μέχρι εκεί. Σώπα ρε φίλε. Και 'γω τί θα κάνω δηλαδή? Θα πάρω στην πλάτη τα μπαγκάζια σαν αχθοφόρος στο σαφάρι, μέσα στο λιοπύρι των 15:30 και θα προχωρώ? Όσο για την κατάσταση εκεί, συνεχίζει να είναι απαράδεκτη παρά την τέντα που έχουν βάλει. Τριτοκοσμικές συνθήκες.

- Ένα απ' τα καλύτερα γλυκά που έχω φάει σε καφετέρια, η βάφλα στο Παρά Θιν Αλός. Καλύτερη ακόμη κι απ' τα Haagen Dazs. Ένα απ' τα χειρότερα, η βάφλα στο Χάνι. Τέτοιο χάλι είχα χρόνια να δοκιμάσω κι είναι κρίμα διότι έτσι ακυρώνονται τα υπόλοιπα πολύ καλά στοιχεία του συγκεκριμένου μαγαζιού.

- Σουλάτσο : Αρκετή πιτσιρικαρία, κάτι που όμως δεν μας ενόχλησε μια και ο χώρος είναι άνετος και χώραγε ο μπεμπεδοεξοπλισμός...

- Βενζίνη : Εξακολουθούν οι πολύ υψηλές τιμές. Απαράδεκτο.

- Κλήσεις. Μα είναι δυνατόν ρε παιδιά να απαγορεύεται το παρκάρισμα στην παραλιακή απέναντι απ' του Δρακούλη? Γιατί? Δεν έχουμε άλλο τρόπο να εισπράξουμε και βρήκαμε αυτόν?

- ΣΚΑΙ : Έτυχε να δω την εκπομπή "Γυρίσματα" που αναφερόταν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Για την Ιθάκη, κύριος ομιλητής ήταν ο Αρσένης. Προσωπικά με ενόχλησε το γεγονός διότι την ίδια ακριβώς περίοδο γινόταν μια έκθεση φωτογραφίας του εν λόγω όπως και στις 10/8 είχε συναυλία στο Περαχώρι. Το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο παπάς κι όσο κι αν ο Αρσένης είναι ένα σημαντικό πρόσωπο του νησιού με πολύχρονη προσφορά στα κοινά και καλλιτεχνικά πράγματα, σε λίγο θα έχει γίνει πιό γνωστός και άμεσα συνυφασμένος με την Ιθάκη απ'ότι ακόμη κι ο ίδιος ο Οδυσσέας. Όσον αφορά την εκπομπή αυτή καθεαυτή, αναφέρθηκε το τοπικό χρώμα της αρχιτεκτονικής αλλά παρέλειψαν τόσο οι ομιλητές όσο και οι συντελεστές της εκπομπής να αναφερθούν στα δύο οικήματα που χτίστηκαν προ 3ετίας περίπου πάνω απ' το λιμάνι και τα οποία έχουν "φάει" τη μισή πλαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: