Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Διαμαρτυρία στο τρωκτικό για το φαγητό

Έπεσε το μάτι μου στο κάτωθι σχόλιο στο τρωκτικό, το οποίο και αναδημοσιεύω :

"ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΗΓΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΦΟΒΕΡΕς ΠΑΡΑΛΙΕς ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟς ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙς ΤΙς ΜΠΑΤΑΡΙΕς ΣΟΥ!!! ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑς ΤΟ ΠΕΡΙΡΑΨΩ ΤΕΛΕΙΟς!!!!.....ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
ΜΑς ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.....ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΓΗΤΟ....ΣΕΡΒΙς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ......ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΧΑΛΙΑ .....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΕς .....ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙς ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ!!!!!!ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΨΩΜΙ!!!!!!!"" (http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_2737.html)

Αν υπάρχει κάτι που δε μου αρέσει είναι το να βγαίνεις και να τσουβαλιάζεις κόσμο και κοσμάκη, γενικολογώντας και αοριστολογώντας. Σαφώς και υπάρχουν εστιατόρια στο νησί όπου το φαγητό δεν τρώγεται. Σαφώς και υπάρχουν άλλα όπου οι τιμές είναι τσουχτερές. Εξίσου σαφώς όμως υπάρχουν και αρκετά όπου το φαγητό είναι αρκετά καλό, κάποια όπου είναι φτηνό και κάποια όπου είναι και καλό και φτηνό. O γράφων όμως δεν μας μιλά συγκεκριμένα.

Χάνι, Liberty, Πηνελόπη, η γνωστή ταβέρνα με τα πολύ καλά κρέατα στην πλατεία του Σταυρού, το εστιατόριο του Εγγλέζου στον Πλατρειθιά, απλά για να αναφέρω εν συντομία μερικά. Ακόμη και τα πλέον τουριστικά ταβερνάκια στο Βαθύ έχουν αξιοπρεπές φαγητό. Ίσως ο γράφων επισκέφθηκε μόνο τις Φρίκες όπου κι εμένα δε μπορώ να πω ότι μου πολυαρέσει το γενικότερο επίπεδο του φαγητού (εξαίρεση η Πηνελόπη όπως προανάφερα). Δε δέχομαι όμως ότι πήγε άνθρωπος στην Ιθάκη και βρήκε το φαγητό συλλήβδην χάλια, κάτι που ίσχυε μεν αλλά αρκετά χρόνια πριν δε. Δεν υπάρχει μέρος στην Ιθάκη που να μην μπορείς να βρεις αξιοπρεπές φαγητό. Κι ας μην ξεχνάμε ότι μόλις προ ολίγων ημερών, ολόκληρος Πρόεδρος Δημοκρατίας έφαγε σε εστιατόριο του νησιού (Liberty), το οποίο μάλιστα δεν έχει υψηλότερες τιμές από το μέσο Αθηναϊκό επίπεδο.

Σαν των Χανίων (το οποίο θεωρώ κορυφαίο απ' όσα έχω γευθεί ανά την Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές) δεν είναι αλλά όχι κι ότι είναι του πεταματού και ικανό να το αναρτήσουμε σε blog ευρείας αναγνωσιμότητας για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, απλά και μόνο επειδή ήμασταν άσχετοι Ελληνάρες. Έχω επισκεφθεί αρκετά μέρη της χώρας μας σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα και ποτέ δεν αισθάνθηκα τα τελευταία χρόνια ότι το νησί μου υπολείπεται των περισσότερων περιοχών της χώρας στον τομέα του φαγητού.

Εν κατακλείδι, όσοι θέλουν να πάνε στην Ιθάκη να μη φοβούνται ούτε το φαγητό ούτε τις τιμές του. Ειδικά οι Αθηναίοι που έχουμε φάει στη μάπα ουκ ολίγη ακρίβεια και την σαβούρα που σερβίρει ο κάθε απατεώνας εστιάτορας και καφετεριατζής (sic) δεν έχουμε λόγο διαμαρτυρίας. Ίσως βέβαια ο γράφων να ήταν φίλος του ιδιοκτήτη του "48" και να έτρωγε σχεδόν τσάμπα εκεί καθημερινά, οπότε πάσο......

Δεν υπάρχουν σχόλια: