Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τα κακώς κείμενα του Αυγούστου 2011

Μετά και τη φετινή μας διαμονή στο νησί, θα ήθελα να σημειώσω κάποια κακώς κείμενα που χρήζουν της μέριμνας των Αρχών αλλά και των συμπατριωτών μου που διαμένουν μόνιμα εκεί:

1. Οδική ασφάλεια πεζών : Απαράδεκτο για 2η πλέον χρονιά να μην κλείνει ο παραλιακός δρόμος στο Βαθύ (από την πλατεία έως το Δημαρχείο) όπως γινόταν παλαιότερα. Με τόσα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν τον Αύγουστο, είναι απορίας άξιον και μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί στη θέληση μιας ανώτερης δύναμης το ότι δε θρηνήσαμε θύματα. Επειδή λοιπόν πριν καμμιά 20ετία και βάλε έζησα τί σημαίνει να πεθαίνει μικρό παιδί στη μέση της πλατείας διότι δεν πρόλαβαν να το πάνε στο νοσοκομείο (είχε καταπιεί παιχνίδι που ήταν δωράκι σε παγωτό) κι επειδή το Κέντρο Υγείας δεν έγινε ξαφνικά ΚΑΤ, δε θέλω να το ξαναδώ για κανέναν και φυσικά να μην κινδυνεύουν και τα παιδιά μου. Όποιο κι αν είναι το κέρδος απ' το να μένει ανοιχτός ο δρόμος, είναι μηδαμινό, ανύπαρκτο μπροστά στη ζωή και την υγεία. Δε θα είναι η κακιά η ώρα αλλά το κακό μας το κεφάλι που θα φταίει.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, όχι μόνο αυτός ο δρόμος θα έπρεπε να κλείνει (και μάλιστα όχι μόνο ως το Δημαρχείο αλλά ως το καφέ-μπαρ "Καραμέλα" που γίνεται αρκετό σουλατσάρισμα) αλλά και ο άλλος, απέναντι, στη μεριά του Λάλα.

2. Παραλίες και καθαριότητα αυτών : Απαράδεκτο σε κάποιες στιγμές οι παραλίες να θυμίζουν τις χειρότερες παραλίες της Αττικής. Όντας γονιός με μικρά παιδιά, προτιμούσα καθημερινά σχεδόν τα Μηνύματα. Σχεδόν κάθε μέρα τσακωνόμασταν και μ' ένα κότερο, μικρό, μεγάλο ή ακόμη και τεράστιο που είχε έρθει στα 50 μέτρα απ' την ακτή παραβιάζοντας κάθε κανόνα ναυσιπλοίας και έγνοιας για τον συνάνθρωπο. Αραιά και που η επιφάνεια του νερού γέμιζε φουσκάλες καθώς και σακκούλες, σκουπίδια, κλπ. Στον Μπροστά Αετό βρήκαμε ακόμη και μπουκάλι χλωρίνης να επιπλέει. Στο Φιλιατρό μας είπε μια κοπελιά ότι μετά από μπάνιο εκεί "ψώνισε" κολπίτιδα. Δε θα τύχει σε όλους και ούτε κάθε φορά που θα πας αλλά είναι αμαρτία ρε παιδιά τόσο καθαρές θάλασσες να μολύνονται έτσι. Με τέτοια χάλια, θα το σκεφτώ πολύ του χρόνου να έρθω πέραν της μίας εβδομάδας. Ποιός ο λόγος? Να φοβάμαι όσο φοβάμαι και στη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα? Θα γλυτώσω και τα εισιτήρια του Στρίντζη. Άσε και το άλλο, ότι μπορεί εκεί που κολυμπάς και ξεμάκρυνες λίγο απ' την ακτή να σε πάρουν από κάτω οι σκαφάτοι. Ούτε εδώ λοιπόν θα φταίει η κακιά η ώρα.

Καταλαβαίνω ότι το Λιμενικό απλά δεν μπορεί. Ακόμη και να προλάβαιναν τόσοι λίγοι να εποπτεύουν όλα τα πλοία και τα σκάφη, δε θα μπορούσαν να το κάνουν διότι τους έχουν βάλει να δίνουν κλήσεις στο λιμάνι.

Απ' την άλλη, "συγχαρητήρια" στα τζιμάνια που πάνε και κλέβουν τις σημαδούρες που σηματοδοτούν την ακριβή απόσταση απ' την παραλία δίνοντας τη δυνατότητα στα σκάφη να το παίζουν άσχετοι. Μπράβο σας λεβέντες, άξιοι.

3. Τιμές και ποιότητα υπηρεσιών. Λίγη προσοχή παραπάνω. Δε μπορεί στα Χανιά, σε μεσαιωνικό σπίτι μέσα στην Παλιά Πόλη, με κρεβάτι με ουρανό και κουζινάκι να δίνεις 40 ευρώ Αύγουστο μήνα και στην Ιθάκη άλλα. Ούτε στη Νάξο να τρως τον αγλέωρα και να δίνεις ένα 15άρι-20άρι σε κάποιες περιπτώσεις και στην Ιθάκη άλλα. Δε μπορεί η ομπρέλα στο Φιλιατρό να έχει ένα 10ρικο και στην Καλαμάτα να δίνεις 5 ευρώ και να παίρνεις και καφέ. Πότε γίναμε Μύκονος? Πώς θα υπάρξει τουρισμός στο νησί πέραν του Αυγούστου?

Επίσης, ακριβώς επειδή σε παλαιότερη ανάρτηση μου είχα ξιφουλκήσει κατά κάποιων που διατείνονταν αρνητικά για το φαγητό του νησιού, να αναφέρω ότι χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Με λύπησε το γεγονός ότι κάποιες ταβέρνες που είχαν εξαιρετική σχέση τιμής/αξίας, είχαν ρίξει κατά τί το επίπεδο τους.

Εν κατακλείδι, χωρίς συνεχή προσπάθεια, διάρκεια αλλά και κοινό νου, κανείς δε δικαιούται να παραπονείται για τον τουρισμό του νησιού. Δε φταίει μόνο ο Στρίντζης και τα εισιτήρια αλλά κι εμείς οι ίδιοι διότι δεν έχουμε ξεκάθαρο πλάνο και πολιτική όπως σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

You are a typical stupid Fucking asshole.People like you are the reason Greece is in the state it is. Who the fuck are you ? A typical Greek civil servant ? Who the fuck died and made you king of Ithaki ??? asshole. You don't own Ithaki.Who gave you the right to judge what is good and what is bad ?
What has Ithaki gained from having you? One thing we don't need is another critic.

Ανώνυμος είπε...

I needed to write

you this little bit of

remark in order to give many thanks again

for these superb tips you have contributed in this

article. Cheap Toms Shoes ,It is simply

pretty generous of

you to convey unreservedly all that a number of us could have offered for sale as an

electronic book in order to make some bucks for themselves, most notably since you could

have done it [url=http://www.cheaptomsshoescity.com]cheap toms[/url] cheap toms outlet if you [url=http://www.cheaptomsshoescity.com]Cheap Toms Shoes[/url]

cheap toms

wanted. The ideas

additionally served to provide a good way to fully grasp that other individuals have a similar zeal the same as

my very own to know the truth much more with respect to this condition.

I'm sure

there are many more pleasant moments in the future for many who

scan through your website.

Unknown είπε...

Dear Ανώνυμος, I hadn't seen your comment which I will take in serious consideration by printing it and whip my ass with it. I don't thing monkeys have opinions, but in any case, when you finish your bananas, send me your impressions of the island. I need some proofs for the "Le dîner de cons" I will invite you to.