Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΣΟ ΚΑΙ ΑΓΕΡΑ

Σήμερα ξημερωθήκαμε με μπόλικο γιάτσο και αγέρα. Δεν μπροκάνει να ξεμυτίση κανένας να πάρει δυο ξύλα και τρέχουν οι ρουγκλιές απο τσι μύτες ποτάμι! Ούλοι σπαβενταρισμένοι και αλληλοισμένοι απο τσι σεισμούς δεν ξέρουνε τι να κάνουνε. Εχουνε μπαιλήση. Τα γερόντια κάθουνται κοντά στη χόβολη, φκιάνουνε ένα μπουκούνι νερομπάμπαλη και χαψά τη χαψά τηνε μασάνε! Κονιάζουνε εκεί δα γιατί το γιάτσο δεν αστειεύεται.

Τόμου καρδαμώσουνε και λάχει να περάσει κανένας μανάβης, παίρνουνε το τακουίνο τους και αγοράζουνε τα χρειαζούμενα. Αλλά εψές τσι γειτόνισας όπως ψώνιζε και ζορίστηκε τση έσπασε η μπουχλαστρίγια και είχαμε φανέστρες και ρεζιλίκια! Ο μανάβης ένα θελέσπη χέστηκε στα γέλια! Μετά το μπάμπαλο έβγαλε την κόρζα και το διάδωσε σε ούλο το χωριό !Το νεούτελο δε λογάριασε τα χρόνια και τα βάσανα της! Τους παράδες της όμως νόγαε να τσι βάλη στη πούρσα του ο αφορεσμένος!

Σας αφήνω τώρα γιατί η γάτα μου εσκροβοντίστηκε και δεν αφησε διάολεπάρτη!Είχε το ζούζουλο ανέβη πάνου στο νεροχύτη και γίνανε πιάτα και ποτήρια μελίδια!!

Γιάννης Λιβάνης
2/2/14

Δεν υπάρχουν σχόλια: