Σάββατο, 25 Αυγούστου 2007

Φωτιά

Άσχετο μέχρι στιγμής το θέμα αυτό με την Ιθάκη και ελπίζω να παραμείνει άσχετο αλλά είναι τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής που νομίζω κανείς δε μπορεί να σκεφτεί τίποτε άλλο παρά τις ζωές, τις περιουσίες, τα δάση, την οικονομία των τόπων που έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Έχουμε βιώσει κι εμείς την καταστροφή στο νησί μας και το αγνάντεμα της φλόγας από μακριά, ένα αγνάντεμα αγωνιώδες που αναμένει να δει την κατεύθυνση της κι αν θα απειλήσει το σπίτι σου και συμπάσχουμε! Κουράγιο συνάνθρωποι, κουράγιο!

Βλάκες και προδότες, τρελλοί και οικοπεδοφάγοι, παρανοϊκοί και ηλίθιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν άθελα τους ή ηθελημένα αυτόν τον δύσμοιρο τόπο που δυστυχώς είναι στα χέρια ενός λαού ο οποίος δεν αξίζει να κατοικεί σε κανένα άλλο τόπο παρά σε κάποια άνυδρη στέπα της Μογγολίας, στη Σαχάρα ή στη Σιβηρία!

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις διάφορες πυρκαγιές που έχουν αρχίσει λόγω της συνήθους νεοελληνικής βλακείας, λόγω της αίσθησης μας ότι τα ξέρουμε όλα και είμαστε μάγκες και ελέγχουμε την κατάσταση (όπως η ηλίθια βρωμόγρια στη Ζαχάρω που έβαλε φωτιά να κάψει τα χόρτα με ανέμους 8 μποφόρ και 40 βαθμούς θερμοκρασία ή κάποιοι άλλοι που έκαναν οξυγονοκολλήσεις...), υπάρχουν πάρα πολλές εστίες ανάφλεξης που δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να άρχισαν σε διάφορες περιοχές της χώρας με μικρή διαφορά ώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας! Όπως επίσης δεν εξηγείται με τίποτα το ότι αρκετές εξ αυτών είναι σε δύσβατες περιοχές που -τί διάολο!- δε μπορεί κανείς να πάει να χτίσει ούτε να στείλει τα κοπάδια του να βοσκήσουν αλλά ούτε και να καλλιεργήσει!

Να είναι πολιτικοί οι λόγοι? Σίγουρα παίζει και αυτό διότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες κάθε που θα έχουμε εκλογές αυξάνεται ο αριθμός των πυρκαγιών! Να είναι ο κύριος και υπεράνω όλων λόγος αυτός? Να ισχύει ότι υπάρχει εδώ και καιρό οργανωμένο σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης με σκοπό να ροκανίσει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις, ένα σχέδιο που γιγαντώθηκε μόλις έγινε γνωστή η ημερομηνία εκλογών? Ακραία θεωρία συνωμοσίας? Δε μπορώ να πω ότι με αφήνει αδιάφορο αυτή η σκέψη και δε νομίζω ότι δεν εμπεριέχει ψήγματα πραγματικότητας, απλά είναι δύσκολο ακόμη και τώρα να συλλάβει κανείς το μέγεθος της προδοσίας της χώρας!

Μια άλλη πιθανότητα που δε θα ήθελα με τίποτα να πιστέψω είναι το να έγινε αρρωστημένη μόδα η όλη φάση! Να είδε δηλαδή ο κάθε καραγκιόζης πονηρίδης ανά την Ελλάδα ότι άναψαν κάποιοι φωτιές και να βρήκε κι αυτός την ευκαιρία να βάλει φωτιά! Δε θέλω να το πιστέψω διότι μετά η ήδη χαμηλή εκτίμηση μου για τον λαό αυτό θα εξαφανιζόταν τελείως και θα οδηγούμουν στο συμπέρασμα ότι μεγάλο μέρος μας έχει καταντήσει ένα άδειο κουφάρι όπως πολύς κόσμος στις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες, ένα κουφάρι άμυαλο το οποίο μπορεί να προβεί στο χειρότερο έγκλημα απλώς και μόνο για να δηλώσει την ύπαρξη του. Είμαστε ένοχοι για τα περισσότερα δεινά μας, είμαστε κακομαθημένοι και με πολλά ελαττώματα, αλλά αυτό θα άγγιζε σχεδόν τη φημολογούμενη συνολική ευθύνη των Γερμανών στον πόλεμο, όπου όπως εικάζεται αρκετοί εξ αυτών γνώριζαν τί συνέβαινε! Μιλάμε δηλαδή για σενάρια Twin Peaks και βάλε......!

Εννοείται φυσικά πως οι ευθύνες των κυβερνώντων είναι τεράστιες. Διότι ανεξαρτήτως των αιτιών, όλα αυτά, σε συνδυασμό με την συνήθη ελληνική προχειρότητα και ανοργανωσιά των υπευθύνων, οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που θυμίζει χειρότερο σενάριο της Θεωρίας του Χάους και της επιστήμη της Στατιστικής σύμφωνα με την οποία πάντα θα υπάρχει έστω και μία περίπτωση να μη μείνει ούτε ένα δέντρο σε όλη την επικράτεια!

Κι έχεις μετά τους πολιτικάντηδες, ειδικά των δύο μεγάλων κομμάτων να λένε τα δικά τους. Έχεις τον γραφικό Γιωργάκη που αν τον ρωτήσεις πόσα γράμματα έχει η ελληνική αλφαβήτα δεν θα ξέρει ενώ την αγγλική την ξέρει και ανάποδα, που αν τον ρωτήσεις πού είναι η Δραπετσώνα θα νομίζει ότι δραπέτευσαν κάποιοι απ' τη Ριτσώνα, να βγαίνει και να λέει ότι η ΝΔ μετέτρεψε την Ελλάδα σε ανοχύρωτη πολιτεία. Προφανώς όταν ήταν τα Πασόκια πάνω η Ελλάδα ήταν οχυρωμένη σαν αστακός Γιωργάκη, σωστά? Εσύ δε, είχες προβεί θυμάμαι σε αλεπάλληλα διαβήματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Α ρε Γιωργάκη........στο Καρναβάλι της Πάτρας θα ήσουν σίγουρα το καλύτερο άρμα.

Έχεις απ' την άλλη τον Κωστάκη, να βγαίνει σαν τον Μπους και να κάνει διαγγέλματα, με αυτό το γνωστό επιτηδευμένα συνοφρυωμένο ύφος που απέκτησε μέσω των image makers (το πακέτο εκμάθησης της ηθοποιίας είχε δώρο τις επιτηδευμένες κινήσεις του χεριών) και μέσω του οποίου προσπαθεί να αναδείξει μια πολιτική σοβαρότητα που δεν υπάρχει να μιλάει για οργανωμένα σχέδια και........ας μην το πω καλύτερα. Πού είναι ρε Κωστάκη οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης σου εδώ και τρισήμιση χρόνια για τα δάση? Τί κονδύλια έδωκες? Τί νόμους πέρασες για την προστασία τους? Άντε Κωστάκη μου να φας ένα μπακλαβά και μετά να πιάσεις καμμιά δουλίτσα, κανονική όμως αυτή τη φορά. Πάρε και τον Γιωργάκη μαζί και όσα λαμόγια έχετε μαζέψει στις φράξιες σας και δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Άντε να σας χαρώ μπας και σωθεί η χώρα από κηφήνες και προσφέρετε το ένα και μοναδικό έργο που μπορείτε να προσφέρετε στην πολιτική!

Ο μόνος σοβαρός πολιτικός λόγος που άκουσα όλες αυτές τις μέρες ήταν απ' τον Μπογιόπουλο του ΚΚΕ. Καλά τους τα είπε στον ΑΛΦΑ σήμερα και μου έκανε εντύπωση που δεν τον διέκοψαν όση ώρα μιλούσε (και ήταν αρκετή) ούτε ο Τράγκας, ούτε ο Χ"Νικολάου, ούτε όμως και ο Μπίστης (άλλος μεγάλος πολιτικός ανήρ) αλλά ούτε και ο Νεοδημοκράτης (δεν θυμάμαι όνομα). Τα ερωτήματα που έθεσε ήταν καίρια, διότι όντως, ποιός ο λόγος να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όταν οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων ψήφισαν νόμους και τροπολογίες που δίνουν πρόσφορο έδαφος στους καταπατητές? Ποιός ο λόγος απ' τη στιγμή που δεκαπέντε χρόνια τώρα για κάθε 11 στρέμματα καμμένου δάσους αναδασώνεται το ένα? Ποιός ο λόγος όταν υπάρχουν -σύμφωνα με το λεγόμενα του- τόσες Mercedes και Porsche ενώ δεν υπάρχουν νοσοκομειακά και πυροσβεστικά οχήματα? Διότι -ρωτώ εγώ- ποιοί κυβέρνησαν την Ελλάδα τόσα χρόνια? Τις τελευταίες 3 δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με τους πρασινοφρουρούς να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Τί έκαναν όλοι αυτοί και ειδικά τα Πασόκια που υποτίθεται είχαν αριστερές-κεντροαριστερές καταβολές? Τίποτα. Πήδηξαν την Ελλάδα, αυτό έκαναν και κοίταξαν πως θα μαγειρεύουν τους δείκτες στην Ευρωπαϊκη Ένωση για να καρπώνονται τα πακέτα στήριξης και να τα δίνουν στους 5-10 μεγαλοκαρχαρίες που βρίσκονται κάτω από κάθε πέτρα.

Κάνω λάθος κύριοι? Σας κατηγορώ αδίκως? Ας το πάρουμε αλλιώς λοιπόν. Για ποιό λόγο τόσα χρόνια δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή των δασών? Γιατί άργησε τόσο το Κτηματολόγιο και είμαστε η μοναδική ίσως ευρωπαϊκή χώρα που δεν γνωρίσει τί και πώς συμβαίνει με τα εδάφη της?

Προδότες όλοι λοιπόν. Κι αυτοί που βάζουν εσκεμμένα τις φωτιές αλλά και οι πολιτικοί που τους επιτρέπουν ή ολιγωρούν αλλά και αυτοί που τους ψηφίζουν αυτούς τους πολιτικούς. Εν ολίγοις, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει προδώσει τη χώρα του διότι έμμεσα ή άμεσα στηρίζει τη διαφθορά, την ανομία, την αναρχία, την ανισότητα, την αλητεία! Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Ελληνάρες. Ξαναψηφίστε τους, δώστε τους πάλι 80%, δώστε τους την αυτοδυναμία, δώστε την δυνατότητα στους μεν να......"συνεχίσουν το έργο που άρχισαν" ή στους δε να........"κάνουν μια νέα αρχή παρακάμπτοντας 3 χρόνια οπισθοδρόμησης". Δε βαρεθήκατε την κοροϊδία? Δεν την βαρεθήκατε?

Θα έπρεπε όλοι μας, εφόσον δε θέλουμε να ψηφίσουμε οποιοδήποτε άλλο κόμμα εκτός από τους δύο μεγάλους και κάποια μικρά φασιστοειδή πράσινων ή μπλε αποχρώσεων που έχουν ξεμυτίσει τα τελευταία χρόνια, να πάρουμε ένα ψηφοδέλτιο και να γράψουμε πάνω "ΦΩΤΙΑ" και να το ρίξουμε. Ή, ακόμη καλύτερα μια φωτογραφία απ' τις φλόγες. Αυτή θα ήταν η καλύτερη ψήφος!

Και κάτι άλλο : Δε θέλω να παίξω με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν σπίτια κοντά σε δασικές περιοχές. Απλά αναρωτιέμαι : Πόσα εξ αυτών ήταν νόμιμα? Πόσα απ' τα σπίτια που είδαμε στις εικόνες στην Πεντέλη δεν ήταν αυθαίρετα ή δεν είχαν νομιμοποιηθεί με παράνομο τρόπο? Διότι μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το να βλέπω στην άκρη σχεδόν της δασικής έκτασης πολυκατοικίες! Εν ολίγοις, όσο σκληρό κι αν ακουστεί αυτό, δεν λυπάμαι όποιον είχε γνώση του τί σημαίνει το χτίσιμο ή η αγορά οικίας σε τέτοια περιοχή!

Α ρε Ελλάδα..........σε τί χέρια έπεσες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: