Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Απαράδεκτη συμπεριφορά Στρίντζη - Συνέχεια (ή η Οδύσσεια ενός Θιακού)


Τώρα που μιλάμε οι Θιακοί μεταφέρονται κι αυτοί στην Κυλλήνη για να περάσουν στον Πόρο, να μεταφερθούν στη Σάμη και κατόπιν στον Πίσω Αετό. Ηλίου φαεινότερο ότι οι ιθύνοντες προέβησαν στη λύση αυτή "ενώνοντας" το πρωϊνό γκρουπ με το απογευματινό.

Και πάλι καλά να λέμε. Ίσως να μην είχαν προβεί ούτε σε αυτή τη λύση εάν δεν πήγαιναν μερικές κάμερες στο λιμάνι της Πάτρας. Ίσως να τους άφηναν μέχρι αύριο εντός του πλοίου (όταν και αναμένεται να επισκευασθεί το πλοίο). Τί άλλο ήθελαν αλήθεια? Τσάμπα ξάπλα και (μετά και τον τζερτζελέ με τις κάμερες) υπήρξε και προσφορά φαγητού.

Τους έδωσαν και εισιτήρια με ανοιχτή ημερομηνία και (φυσικά) η μετάβαση στην Ιθάκη άνευ κόστους. Ζήτησαν επίσης συγνώμη ο καπετάνιος και διάφοροι ανευθυνουπεύθυνοι.

Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται. Και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Δυστυχώς, την σήμερον μόνο το ξεμπρόστιασμα και το ξεφωνητό φοβούνται οι κάθε λογής καρεκλοκένταυροι και οι παραλήδες που απ' τη μια κονομάνε κι απ' την άλλη καμώνονται τους ευεργέτες του νησιού.

Ναι, χάρη μας κάνεις Στρίντζη τόσα χρόνια με τον τρόπο που κανονίζεις τα δρομολόγια σου δίνοντας σαφή προτεραιότητα σε κάθε τομέα στους Κεφαλλονίτες. Αλβανικές γραμμές να μας εξυπηρετούσαν, αποκλείεται να ήταν χειρότερες. Αλλά βρίσκεις και τα κάνεις και 'συ, όπως τα ίδια κάνουν σε όλη την Ελλάδα οι ομοϊδεάτες σου όταν κάποιοι δεν έχουν να σας ταίσουν παρά μόνο ψωμί και όχι παντεσπάνι.

Ελπίζω στο άμεσο μέλλον η Ιθάκη να αποκτήσει την επικοινωνία με την ηπειρωτική Ελλάδα που της αξίζει. Αδικείται κατάφωρα ένα από τα ιστορικότερα και παγκοσμίως γνωστότερα νησιά της Ελλάδας. Ντροπή να βρίσκεται υπό τέτοιο καθεστώς ομηρίας ο Θιακός, όπως το ίδιο ντροπή είναι να μην υπάρχουν σοβαρές υποδομές (νοσοκομείο, λιμάνι, κλπ) αλλά αυτά είναι μια άλλη ιστορία στην οποία θα επανέλθω.

Σαν πας στον πηγαιμό για την Ιθάκη, μην εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος, θα έχει φροντίσει ο Στρίντζης γι' αυτό. Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες μην τους φοβάσαι, μόνο το E/Γ Κεφαλονιά....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λες και η συμπεριφορά στο πλοίο είναι ΄΄ευρωπαϊκού ΄΄επιπέδου.Παρακολουθώ κατά την επιβίβαση των οχημάτων πώς συμπεριφέρονται στους οδηγούς και κυρίως στους ξένους που οι άμοιροι κοιτούν τους ΄΄παρκαδόρους΄΄να κραυγάζουν και μαζεύονται σα μικρά παιδιά που τους τραβάς το αυτί για τις αταξίες τους.Στους δε Έλληνες ειρωνία και μαγκιά,αλλού σου λέει ο ένας να παρκάρεις το αυτοκίνητο,αλλού ο δεύτερος,δεν ξέρεις ποιόν να ακούσεις και καταλήγεις να σε ειρωνεύονται χωρίς να φταις.
Γνωστός μου πριν 3 χρόνια επισκέφθηκε με την οικογένειά του την Κεφαλλονιά αυθημερόν και επέστρεψαν Ιθάκη με το νυχτερινό δρομολόγιο.Στη Σάμη ρώτησε έναν λιμενικό από πού μπορεί να βγάλει εισιτήρια και αυτός του είπε(κακώς)να βγάλει μέσα στο πλοίο.Το τί εξευτελισμό υπέστη από τον ελεγκτή των εισιτηρίων προ της επιβιβάσεως των οχημάτων είναι απερίγραπτος και τελικά τον έβαλαν μέσα λέγοντάς του ότι του κάνουν χάρη γιατί είχε δυό μικρά παιδιά...Και αυτά σε ένα δρομολόγιο από τα ακριβότερα στη χώρα...
Χρόνια πηγαινοέρχομαι και η κατάσταση δε βελτιώνεται.Δεν είναι όλοι ίδιοι βέβαια στο πλήρωμα,υπάρχουν πολλοί άριστοι επαγγελματίες,εξυπηρετικοί,ευγενικοί,άψογοι,αλλά οι άλλοι χαλούν την εικόνα....
Το δε ΚΤΕΛ μετά από πάμπολλες καταγγελίες τα τελευταία 20 χρόνια έχει γίνει σχετικά ανεκτό(για τους θιακούς).Επαφίεται στην τρέλλα(κουρλαμάρα)του κάθε οδηγού να πετάξει τις αποσκευές των θιακών στο λιμάνι της Πάτρας,ΕΞΩ από το πλοίο,αναγκάζοντας γέρους,γυναίκες και άρρωστους που κατά βάση χρησιμοποιούν το ΚΤΕΛ να τα κουβαλούν μέσα στο πλοίο....Τα είπα και ξεθύμανα κάπως αλλά εις μάτην καθώς οι λαμβάνοντες αποφάσεις δεν ταξιδεύόυν με πλοίο ούτε σε β΄θέση....