Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Σύνδεση Ιθάκης με Κεφαλλονιά και Λευκάδα

Είχα κατά νου να κάνω ένα σύντομο ταξιδάκι, μια μονοήμερη εκδρομή στη Λευκάδα για να δω ξανά μετά από αρκετό καιρό τους εκπληκτικούς Εγκρεμνούς. Θυμόμουν ότι το καραβάκι φεύγει από Φρίκες και πηγαίνει Βασιλική (ή Νυδρί) ενώ το δρομολόγιο περιλαμβάνει και το Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς.

Περιττό να πω ότι απογοητεύθηκα : Όχι μόνον τα δρομολόγια για και από Ιθάκη ήταν ελάχιστα αλλά και πανάκριβα! 27 ευρώ το αυτοκίνητο και 6 ευρώ κατ' άτομο μόνο για μία διαδρομή! Εν ολίγοις, για 4 επιβαίνοντες, μια μονοήμερη κοστίζει 102 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το ταξίδι για τη Λευκάδα από Αθήνα κοστίζει λιγότερο απ' ότι από την Ιθάκη!

Όσον αφορά τη σύνδεση με την Κεφαλλονιά, τα πράγματα είναι σίγουρα καλύτερα, άλλωστε η Σάμη από τον Πίσω Αετό είναι 30-35 λεπτά διαδρομή. Όμως και εδώ, βλέποντας κανείς τις ώρες των δρομολογίων, διαπιστώνει πως κάποια δρομολόγια σχεδόν συμπίπτουν με το δρομολόγιο του πλοίου του Στρίντζη, οπότε.....

Θεωρώ πως μαζί με τις υποδομές, η καλή σύνδεση με τις γύρω περιοχές είναι το Α και το Ω για την τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου κα εάν δεν υπάρχει αυτό, τότε δεν μπορεί κανείς να προσδοκά πολλά. Άσε που αν λάβουμε υπ' όψιν ότι η Ιθάκη δεν διαθέτει νοσοκομείο παρά μόνο ένα κέντρο υγείας, τα έκτακτα περιστατικά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα. Αν έχεις τύχη διάβαινε δηλαδή, μια κατάσταση που ήταν ακόμη χειρότερη στο παρελθόν όταν η διαδρομή ήταν πιό χρονοβόρα και τα δρομολόγια λιγότερα (μία από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί να έχει κάποιος στη ζωή του είναι να βλέπει ένα παιδάκι να ψυχορραγεί στην μέση του δρόμου με όλη την πόλη σχεδόν γύρω του επειδή έκατσε στο λαιμό του ένα παιχνιδάκι από εκείνα τα αλήστου μνήμης καταραμένα παιδικά παγωτά Lucky Cup και του έφραξε την αναπνευστική οδό. Δυστυχώς το παιδάκι εξέπνευσε........δεν πρόλαβαν να το μεταφέρουν στην Κεφαλλονιά!)

2 σχόλια:

Sissy είπε...

Πράγματι είναι λυπηρό το ότι δεν υπάρχει σύνδεση ακτ/κή με τα γύρο νησιά. Κάθε καλοκαίρι αναβάλουμε την εξόρμηση στην Ιθάκη γιατί δε μπορούμε να τη συνδιάσουμε με εκδρομή στους Παξούς.

Ανώνυμος είπε...

να ρωτήσω κάτι? έχω προγραμματίσει για το καλοκαίρι ταξίδι, Κεφαλονιά-Ιθάκη-Λευκάδα, με τη σειρα που τα έγραψα, έχω βρει πως θα πάω Κυλλήνη-Κεφαλονιά, Κεφαλονιά-Ιθάκη, αλλά δεν βρίσκω πώς συνδέεται η Ιθάκη με την Λευκάδα!!! υπάρχει δρομολόγιο ή την πάτησα? Ψάχνω πλοίο που να παίρνει και αμάξι...